Winter zonnewende met vrede in je hart en met jezelf!

Lieve maan- en lichtwerkers,

Dit jaar vindt de winterzonnewende plaats op 22 december. Een mooi moment om te mediteren en je te verbinden met jezelf en anderen.

winter zonnewende

Dit kan met behulp van de onderstaande meditatie of op je eigen manier op zondag 22 december om 20:00 in verbinding van licht, liefde en vrede met elkaar.

Misschien ken je het onderstaande kerstliedje:

Is het waar wat je zegt, maar een sprookje of echt, dat de koning van de vrede is geboren. Een die echt van je houdt en graag bij je wil zijn en echt nooit iets van ruzie wil horen.

Refrein: Het kind brengt vrede, diep in je hart. Luister naar hem dan komt alles goed. Het kind brengt vrede, zoek waar hij is. Hij wacht op jou, dus ga nu maar gauw.

(ook te beluisteren op http://www.youtube.com/watch?v=WUcBSnmnC50)

Niet alleen het kerstkind, Jezus Christus of Ismael Emanuel brengt vrede, licht en liefde. Ook het kind in jezelf wacht op je en zal je vrede brengen wanneer je er oprecht aandacht voor hebt. In de meditatie van deze winter zonnewende zullen we mediteren op Vrede in jezelf, Vrede in je hart en Vrede met jezelf! Want vanuit de vrede in onszelf brengen we vrede in de wereld.

Meditatie

Ga zitten of liggen zoals het voor jou prettig is. Je kunt een kaars aansteken,  Engelen Essences gebruiken, kristallen in je hand nemen en alvast een heerlijke kop thee of koffie klaarzetten voor na de meditatie. Doe wat voor jou prettig voelt en je een warm, geborgen en veilig gevoel geeft.

Maak dan contact met moeder aarde en voel hoe je zit op de stoel. De stoel rust op de vloer en grond. Ga eens na of je je kunt laten dragen door de stoel of het matras of matje waar je op ligt. Kijk eens of je je kunt over kunt geven aan de ervaring je te laten dragen. Zonder moeite of inspanning word jij gedragen door de ondergrond. En als je dit niet zo duidelijk voelt, heb dan de intentie in jezelf om je tijdens deze meditatie te laten dragen. nice-pigeon-wallpapers.1

Ga dan met je aandacht naar je hart en visualiseer in je hart een prachtige witte duif. Laat deze duif groter worden en de vleugels om je heen slaan.

Denk dan terug aan toen je nog een kind was. Welke prettige of onprettige ervaring komt er in je op? Het maakt niet uit wat het is, laat maar spontaan een herinnering in je opkomen. Voel je geborgen en veilig terwijl je deze herinnering naar boven laat komen. Beleef de herinnering als het ware opnieuw. Het kan iets zijn wat naar is en heling vraagt. Misschien heb je een fijne herinnering die je eraan doet denken hoe het leven (ook) kan zijn. Wat je ook tegenkomt, laat het gebeuren en ervaar wat er in jouw lichaam gebeurt. innerlijk kind

Ondertussen verandert de witte duif in een gouden duif. En voel eens wat er gebeurt terwijl je met de herinnering bezig bent. Geeft het een ander licht op de gebeurtenis? Wat mag je ervan meenemen?

En dan wordt de prachtige gouden duif, van kristal. Alles wordt je helder en het kristal heeft alle kleuren in zich. Misschien komen er nieuwe herinneringen op. Laat het allemaal gebeuren. De duif brengt heling, vrede, liefde helderheid in levenslessen of wat ook maar nodig is.

Vervolgens stel je je voor dat de kristallen duif transparant wordt. De prachtige duif transformeert en transmuteert, zodat er ruimte komt in je hart om te creeren. Ruimte komt om vrede te creeren. Ruimte komt voor liefde en licht. Het kind is van nature verbonden met de bron van het leven. Laat deze verbinding er zijn of heb de intentie voor deze verbinding. Het kind met de bron en jij met je innerlijk kind. En daarmee ook met de bron.

Voel dan hoe de transparante duif in je hart en om je heen je helpt om dichtbij jezelf en in jezelf vrede te ervaren. Misschien zijn er, nu je zo helder bent, aspecten in jezelf waarmee je moeite hebt.  Of heb je moeite met hoe je gehandeld hebt in het verleden of recent. Misschien heb je mensen pijn willen doen, waardoor je je eigen pijn even niet hoefde te voelen. Je kunt de duif vragen je te helpen om jezelf onder ogen te komen, of de situatie. Vraag opnieuw de witte duif om je te helpen. Terwijl je contact blijft houden met deze eigenschappen of situatie(s), laat je de duif van goud worden, kristal en transparant. Ervaar de lessen die deze eigenschappen en situaties je brengen en laat vrede, licht en liefde toe. Ook als het om hele pijnlijke en moeilijke levenslessen gaat, kun je besluiten om er met iets meer vrede om te willen leren gaan. De duif zal je ondersteunen om je verder te helpen bij deze lessen.

Verbind je vervolgens vanuit je hart met de andere lichtwerkers door een prachtige stroom licht, liefde en vrede vanuit je hart te laten stromen. Zie dan hoe deze stroom zich begeeft naar alle mensen, dieren, planten, naar de zeeën, naar alle gebieden op aarde waar vervuiling is opgetreden op welke wijze dan ook (zowel in de mens als buiten de mens). Breng liefdevolle en vredelievende intenties, daar waar je hart naar uitgaat.Nieuwetijdskind.com-drievoudige-getallen-engelen

En in deze krachtige stroom kun je ook een wens voor het nieuwe jaar doen. Je kunt denken aan een wens voor jezelf, een wens voor de ander, een wens voor de wereld, en een wens voor de kosmos.

En zie hoe al onze wensen zich bundelen en gecreëerd en gerealiseerd worden, vroeger of later.

Sluit dan deze meditatie af, zoals dat prettig is voor jou.

Ik wens je van harte toe dat je in 2014 mag leven vanuit je stralende zijn! En ik kijk uit naar de vele momenten van samen zijn tijdens de meditaties! Een groet vanuit vrede, liefde en licht, Sabine

Het werken met het symbool van de witte duif is doorgegeven door Sonia Bos.

Advertenties

2 reacties op ‘Winter zonnewende met vrede in je hart en met jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s