Nieuwe maan 1 januari 2014; Met sterrenkracht verder…

Lieve allemaal,

De feestdagen laten we bijna achter ons, als dit bericht geschreven wordt. Het is voor velen van jullie een hektisch jaar geweest. Zowel in het meestromen met de flow, het voelen van de energie van de 5e dimensie, intens geluk en ook diepe dalen, het herhalen van levenspatronen, thema’s en het zien van zo veel leed bij dierbaren, en op aarde.

Nu staan we aan het begin van een nieuw jaar…wat gaat het ons brengen? Heb je al stil kunnen staan bij je intenties voor dit nieuwe jaar? In de eerste nieuwe maanmeditatie van dit nieuwe jaar op 1 januari zullen we stilstaan bij het leven vanuit vertrouwen. En vanuit dit vertrouwen je hartewensen voor het komende jaar toelaten in je hart.

En daarvoor maken we eerst een uitstapje… een reis naar de sterren of je laat de sterren naar je toekomen. Want we bestaan uit sterren stof. comete

In de afgelopen weken zijn er verschillende kometen langs de aarde gekomen. Op 26 december, 2e kerstdag zou de komeet Ison dichtbij zijn, als hij de weg langs de zon overleefd zou hebben. Ison zou als een prachtige heldere komeet te zien zijn. Inmiddels is gebleken dat deze komeet in zijn weg langs de zon uiteen gespat is. Hierdoor is deze komeet of delen van de komeet niet duidelijk meer te onderscheiden aan de sterrenhemel, zoals bij het heel blijven wel het geval zou zijn.

Wij bestaan allen uit sterrenstof. In deze meditatie kun je je (her-)verbinden met de kracht van de sterren en het vertrouwen wat zij ons brengen. Ook kun je je afstemmen op de kometen die langs de aarde zijn gegaan, zij hebben de sterrenstof in ons geroerd. We kunnen bij deze nieuwe maan aanspraak maken op activatie van de sterrenzaden die we bij ons dragen. Of deze tot ons laten komen. Laat de sterren, vallende sterren en de sterrenzaden je inspireren bij dit nieuwe jaar!

Meditatie

Star Hollandiet
Star Hollandiet

Ga zitten of liggen zoals het voor jou prettig is. Mocht je de Essence Sterrenzaden in huis hebben dan kun je deze gebruiken en de Essence van Aartsengel Chamuël. Je kunt je omringen met kristallen en (een) kaars (en). Bescherm jezelf door Aartsengel Michaël aan te roepen en zijn blauwe mantel om je heen te slaan. En verbind je vervolgens met de kern van de aarde.

Ga dan met je aandacht naar je lichaam en loop deze langs om stil te staan hoe het daar voelt. Hoe heb je de afgelopen december maand beleefd? Hoe is het afgelopen jaar geweest?Vele veranderingen, ongemak of onrust zowel bij jezelf, dierbaren en om je heen.

sterrenzaadkwarts
sterrenzaadkwarts

Kun je je stil houden bij je hart? Hoe voelt. Liefde voor jezelf, voor het leven wat je leeft. (Ook als het niet allemaal is wat je er van had gehoopt.) Is het mogelijk om je hart te openen? In eerste instantie voor wat je voelt. Misschien is er nog vrede te voelen en aanwezig vanuit de vorige meditatie van de winter zonnewende. Kijk eens of je je hart kunt openen. Misschien door er een deurtje in te visualiseren die opengaat. Of bijvoorbeeld door je schouders naar achteren te bewegen en je borstbeen wat naar voren te strekken om zo het hartsgebied te openen, groter te maken.

Zie dan in je verbeelding dat er zich komenten voorbij de aarde bewegen. Misschien voel je delen van Ison voorbij komen. Zie een prachtige ster met een staart. Deze staartster is een symbool van vertrouwen. Laat je lichaam zich bewust worden van dit vertrouwen, of laat het vertrouwen wakker schudden. Deze kwaliteit heeft een ieder in zich, ook als deze niet altijd zo voelbaar is.

Laat deze staartster het oervertrouwen in je wakker schudden! Voel het door je lichaam stromen, de celkernen worden wakker met vertrouwen. Zodat de volgende celdeling het vertrouwen door kan geven.

Universal_Heart_by_artstarterEn dan komt er een komeet voorbij, eveneens zichtbaar als een vallende ster, of staartster. Deze komeet heeft jou iets te brengen. Wat het je brengt zal persoonlijk zijn. Een geschenk van de zon, een geschenk van sterrenzaden, het activeren van de al meegebrachte sterrenzaden… Wat het je ook brengt, luister naar je lichaam en hart. Sla de wijsheid van de komeet op. Misschien is het een boodschap die nu nog niet gehoord of gezien kan worden. Een boodschap die jouw lichaam ontvangt, maar wat nu nog niet of nauwelijks waar te nemen is. Weet dat de intentie tot het ontvangen van een geschenk voldoende is voor nu. Of je er direcht iets van merkt of pas later….

Laat je lichaam de tijd nemen om de staartsterren voorbij te zien gaan en na te voelen wat dit met je doet. En heb daarna vooral vertrouwen in datgene wat komen gaat, wat je geschenk ook moge zijn. Het zal je toekomen!

En ga dan opnieuw met je aandacht naar je hart en laat vanuit vertrouwen je wens(en) of intentie (s) voor 2014 of voor de langere termijn in je opwellen. Hier hoef je geen enkele moeite voor te doen. En vervolgens voor (een) ander(en) en de wereld. Sluit daarna de meditatie af op je eigen manier.

Bij het afsteken van vuurwerk kun je dit keer al beginnen met de intentie van deze meditatie. Zie hoe het vuurwerk als vallende sterren geluk, liefde en vertrouwen brengt over de hele wereld.

Fijne jaarwisseling gewenst en tot in het nieuwe 2014!vuurwerk2

Hartegroet, Sabine

De staartster is een symbool uit het werk van Sonia Bos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s