De parel in jezelf; maanmeditatie voor 30 januari 2014

Lieve allemaal,

freshwatermussel2_1Op 30 januari is er weer een nieuwe maan! Dit keer kun je je met de nieuwe maan mee laten nemen in het verhaal van de parel in de oester. De oester leeft in open wateren, in zoet en zout water. En waar zijn habitat zich ook bevindt, de oester heeft tijd nodig om te groeien. Een steeds groter wordende schelp vormt zich met aan de binnenkant een prachtige laag parelmoer. Het kan zijn dat de schelp binnengedrongen wordt, door bijvoorbeeld een parasiet,  worm o.i.d. en deze zich vast zet in de oester… of de oester raakt beschadigd wanneer een vis er een hap van neemt.  Het helen van de beschadiging of binnendringing kan ervoor zorgen dat een parel ontstaat.

Bij deze nieuwe maan kun je de tijd nemen om je eigen beschadigingen, verkrampingen en verhardingen te helen met behulp van de parel in je hart! parel

Meditatie

Ga op een voor jou prettige manier zitten of liggen. Als je parels in huis hebt, kun je deze vasthouden of bij je leggen. Maak naar eigen inzicht gebruik van bijvoorbeeld Engelen Essences, kristallen, aromatherapie en andere voor jou ondersteunende middelen. Maak verbinding met de aarde en de aardekristal vanuit je hart. Je kunt Aartsengel Michaël vragen je te beschermen tijdens deze meditatie.

Stel je dan voor dat je op reis gaat. Kijk maar welk vervoersmiddel er in je opkomt om deze reis te gaan maken. Misschien reis je op de eenhoorn, op de vleugels mee van een vogel of krijg je zelf vleugels om te vliegen. Hoe je ook reist.. de bestemming is een parelmoeren tempel. De zachte kleuren van de tempel komen je tegemoet. Je hoeft dan ook geen moeite te doen om de weg te vinden.

heaven2Als je aangekomen bent, neem dan de tijd om de tempel in je op te nemen en er naar binnen te gaan. Binnenin stralen de zachte parelmoeren tinten je tegemoet. Er zijn vele zachte kussens en er heerst een prettige stilte en serene rust. De temperatuur is er aangenaam, precies zoals jij prettig vindt. Het is alsof je thuis komt en nooit weggeweest bent.

In deze fijne en veilige omgeving merk je dat je jezelf kunt zijn.  Je kunt in deze tempel jezelf zijn, zonder je maskers en de muren die je meestal bij je draagt. Het voelt misschien een beetje kaal, maar je hebt ze niet nodig. De parelmoeren kleuren brengen je bij de zachtheid in jezelf. Voel eens in je lichaam of jij in contact kunt komen met de zachtheid. Rust heerlijk uit in de tempel.

Dan komt er een prachtige Engel naar je toe in zachte kleuren. Kijk eens welke zachtekleur(en) deze Engel voor jou heeft. Misschien ontroerd de zachtheid je, of merk je dat je het nauwelijks kunt toelaten. Je wordt gevraagd om dit zonder oordeel waar te nemen en op te merken. Dan opent de Engel de handen. In deze handen zie je een prachtige parel liggen. De Engel spreekt tot je: “Jij bent een parel in God’s handen”. Neem deze parel als geschenk aan in je hart.”portal

Als je dat wilt, kun je de Engel toestemming geven om de parel in je hart te leggen. Vanuit deze parel in je hart kan heling gaan plaatsvinden. Dit keer vanuit zachtheid.

En wat kom je tegen, als je de zachtheid toelaat? Vind je verhardingen en verkrampingen in je lichaam, denken, gevoelens of in je ziel? Waar ontbreekt de zachtheid? Sta toe dat verkrampingen en verhardingen aangeraakt worden. Voel hoe de parel zijn werk doet. Je lichaam, gedachten en gevoelens verzachten. Laat deze liefdevolle zachte energie door je heen stromen.

Vervolgens kun je vanuit je hart contact maken met de andere lichtwerkers die zich eveneens met deze parelmoeren zachtheid verbonden hebben.

Laat deze zachtheid stromen naar elkaar, naar de mensheid, dieren, alles wat leeft, de aarde en de kosmos in. Voel je veilig en geborgen in deze zachte energie en weet dat je met de parel in je hart op ieder gewenst moment contact kunt maken.

Neem de tijd om weer terug te komen in de ruimte waar je de meditatie begonnen bent en voel na in je lichaam wat de parel met jou heeft gedaan.

Groeten met een parelmoeren glans, Sabine

Meer informatie over het ontstaan van natuurlijke parels op de website van Parels-AELstrombusgigas_1

 

Advertenties

2 reacties op ‘De parel in jezelf; maanmeditatie voor 30 januari 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s