Je openstellen voor het diamanten lichtpad…

Hallo allemaal,

Na de energieën van de leeuwenpoort komt de nieuwe maan er aan op 14 augustus 2015. Een tijd om te bezinnen en de energieën die onlangs naar ons toegekomen tijdens de geopende leeuwenpoort integreren. En ook een tijd om te groeien en de impulsen van het hart, de ziel te volgen vanuit het licht van de Bron. Mocht je het prettig vinden dan kun je mediteren op onderstaand thema. Of een eigen thema naar wens nemen. Je kunt je om 20:00 voegen bij een ieder die mediteert. Komt het tijdstip je niet gelegen, weet dan dat de intentie om met elkaar te mediteren voldoende is om tot een gezamenlijk lichtpad te komen. IMG_3057

Meditatie

Ga zitten of liggen en maak het jezelf zoals altijd zo comfortabel mogelijk. Als je lichaam ondersteuning nodig heeft, bepaalde lichaamsdelen rust kunnen gebruiken neem dan de tijd om een juiste houding aan te nemen. Je kunt ook de ruimte waarin je je bevindt aangenaam maken op een wijze die bij jou past.

Laat dan je aandacht gaan naar wat je aandacht op dit moment trekt. Mogelijk zijn het gedachten, gebeurtenissen, situaties van korter of langer geleden. Misschien wordt je aandacht getrokken naar lichamelijke kwetsuren of sensaties. Erken wat er op dit moment is, door er bij stil te staan, het op te merken.

Wees je vervolgens bewust van je voeten op de vloer of het contact van je voeten met de ondergrond waarop zij liggen of staan. Laat eens de revue passeren, waar deze voeten jou al hebben gebracht. Waar zij jou naartoe gedragen hebben. En kijk dan eens of je je niet alleen gedragen kunt voelen door je voeten, maar ook door de ondergrond waarop je ligt of zit. Een stoel, een bank, meditatiekussen of een mat, je bed. Misschien zit je buiten… Stel je eens voor dat jij helemaal niets hoeft te doen om je staande te houden. Dat je als het ware geheel gedragen en gesteund wordt door de ondergrond, door Moeder aarde. Kun je daar iets van ervaren? Kun je je als het ware overgeven aan dit moment, zonder verder te kijken dan nodig is. Zonder terug te kijken. Hier in overgave aanwezig zijn, misschien ook in vertrouwen aanwezig zijn op de plaats waar jij je nu bevindt?shapeimage_1

Kijk maar of je je prettig voelt met het het idee gedragen te worden. Mogelijk ben je het niet gewend en kan er scepsis naar voren komen. Of merk je juist hoe zeer je lichaam ernaar verlangt om niets te hoeven en zich te kunnen overgeven in het gedragen worden. Allemaal zijn we eens gedragen, zo lang we in de buik van onze moeder vertoefden. Voor velen wellicht destijds een (grotendeels) aangename ervaring/ herinnering. Maar het kan ook een herinnering zijn die niet (alleen) met aangename gevoelens gepaard gaat. Dit voor zover we ons bewust zijn van deze tijd.
Het je laten dragen door Moeder aarde kan je misschien helpen om je open te stellen, om spanning uit je lichaam te laten wegvloeien, je hoeft je niet zelf staande te houden, dat wordt voor jou gedaan. Mogelijk komt er ruimte voor…

Ruimte voor leven in plaats van overleven. Nog meer ruimte om de impulsen van het hart waar te nemen, te verstaan en er naar te luisteren. Dus als je zover bent, kun je je aandacht brengen naar je hart. En voel eens hoe het op dit moment in je hart is. Tijdens de vorige maanmeditatie kwam zo duidelijk het beeld van de lotus naar voren om daarin je hart niet alleen te openen maar ook je eigen zuiverheid opnieuw toe te laten. Dit maal kun je je voorstellen dat je een prachtig geschenk krijgt van Moeder aarde. Je krijgt een van haar waardevolle kristallen. Zie eens hoe dit kristal als het ware de weg vanuit de aarde omhoog maakt naar jouw lichaam. En kijk eens waar jouw lichaam dit kristal kan opnemen. Misschien bij je voeten, bij je buik of direct in je hart. Want dat is de weg die het kristal mag gaan.

En als het kristal in je hart is aangekomen, zie dan eens hoe het is. Onder de modder en ruw? Is er iets te zien van kleur, van vorm? En stel je dan eens voor hoe dit kristal door al jouw levenservaringen zichtbaar wordt, geslepen raakt. Het kristal wordt schoon en zichtbaar en de ruwe en harde buitenkant, wordt op bepaalde delen poreus en verdwijnt. Als ware het een ruwe diamant die door het leven heen geslepen wordt. Zie hoe jouw levenservaringen tot nu toe eraan bijdragen dat het kristal in je hart, steeds zichtbaarder wordt. De kleur wordt intenser. En misschien heb je lang niet alle levenservaringen die je hebt moeten meemaken als een geschenk gezien. Want vele ervaringen doen ook in het geheel niet aan als een geschenk. Maar nu voor dit moment, maken ze het ruwe_diamantkristal in je hart helder, krachtig in aanwezigheid en stralender.

En zo kun je zien hoe het kristal in jouw hart, zich heeft ontdaan voor een gedeelte of grotendeels van de harde buitenkant en kun je zien hoe prachtig dit kristal geworden is. Neem de kleur, de vorm en de energie van dit kristal in je op.  Zie dan hoe dit kristal zich langzaam aan transformeert. Het kristal verandert van kleur en vorm,  het is een prachtige diamant. Merk eens op hoe dat aanvoelt.

Deze diamant in je hart vormt een brug. Gekomen vanuit de diepe aarde, in verbinding met Moeder aarde, kan het licht van de Bron nu opgenomen en weerkaatst worden.

Zie een prachtige Bron van oneindig licht en oneindige liefde voor je. En open je hart. Zie hoe dit stralende licht opgenomen wordt op die plekken waar de diamant al geslepen is door de ervaringen van het leven, aanwezig is zonder beschermingslaag. En voel eens wat dat met jou doet, dat je in staat bent om zo direct het licht van de Bron in je hart op te nemen. Kun je het hebben? Of is het bijna te veel?

Laat zo veel als mogelijk is toe, en laat het maar door je hele lichaam stromen. Gun jezelf deze glimp van de Bron.FullSizeRender (10)
Je kunt het hierbij laten, en de tijd nemen om wat je hebt ervaren tot je te laten komen. Denk niet te veel na, kijk eens of het mogelijk is om voornamelijk te ervaren wat er gebeurd.

Mocht je verder willen gaan, stel je dan voor hoe dit prachtige diamanten licht zich verspreidt naar Moeder aarde en naar de vele kristallen die tot ontwaken willen komen. Die de hoge energieen kunnen gebruiken om Moeder aarde van dienst te zijn in het ascentieproces.
En zie vervolgens hoe het licht vanuit je hart diep de aarde instroomt en zich verbindt met een ieder die mediteert, waarna het verder stroomt naar al het leven op aarde. De dieren die een moeilijke tijd hebben om zich staande te houden, de planten en alle andere levende en ogenschijnlijke niet levende rijken. Werkelijk alles gaat mee in de ascentie.

Breng tot slot het prachtige licht van de Bron vanuit je hart naar een ieder die het kan gebruiken, je dierbaren, mensen die je kent, mensen de je niet kent, plaatsen op aarde waar het licht van de Bron nauwelijks kan doordringen…
Om daarna af te sluiten op je eigen tijd en manier.

Voor de komende maand wens ik je een prachtig verlichte weg toe, waarin je jezelf zult herinneren hoe dichtbij de Bron is.
Liefdevolle groet, Sabine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s